Eric Leltz  RSS feed    

Zwak

Dinsdag 22 maart 2016

Eric Leltz

Is een burgemeester ook een mens? Ja, natuurlijk en dus is het vlees soms zwak. Maar dat betekent nog niet dat het acceptabel is dat de burgemeester dronken op straat loopt. Want burgemeester ben je 24 uur per dag, je bent een publiek figuur en je hebt een voorbeeld functie. En als diezelfde burgemeester op het moment van dronkenschap (piket)dienst heeft, wordt het onverantwoord en is het een onvergeeflijke blunder. Dan is het einde oefening.

Alleen een zwakke Raad en een stevige druk uit het provinciehuis, eventueel gevoed door een partijpolitiek onderonsje, kan de burgemeester dan nog in het zadel houden. Maar dan krijgt de geloofwaardigheid van het lokaal bestuur wel een stevige dreun.

Framing

Vrijdag 04 maart 2016

Eric Leltz

GroenLinks is voor het samenwerkingsakkoord met Oekraïne. Dat moet ze dan natuurlijk ook uitdragen. Dat is een goede zaak. Maar als dit gaat in tegenstellingen zoals

"het samenwerkingsakkoord met Oekraïne is de Europese Unie op zijn best. Het stelt woorden in de plaats van wapens, samenwerking in de plaats van onderwerping"

gaat dit te ver. Dat is een sterk staaltje framing.

Als de keuze echt zo simpel was: 'woorden' of 'wapens' en 'samenwerking' of 'onderwerping', was de keuze snel gemaakt. Er zijn maar weinig mensen die eerst voor de wapens kiezen en dan pas voor woorden, zoals er ook weinig mensen zijn die zullen kiezen voor onderwerping als er ook voor samenwerken kan worden gekozen. Het is dus een valse tegenstelling en daarmee uiterst suggestief.

Geplaatst in framing | Er is 1 reactie
 

ArchiefRubrieken