Eric Leltz  RSS feed    

Zwak

Dinsdag 22 maart 2016

Eric Leltz

Is een burgemeester ook een mens? Ja, natuurlijk en dus is het vlees soms zwak. Maar dat betekent nog niet dat het acceptabel is dat de burgemeester dronken op straat loopt. Want burgemeester ben je 24 uur per dag, je bent een publiek figuur en je hebt een voorbeeld functie. En als diezelfde burgemeester op het moment van dronkenschap (piket)dienst heeft, wordt het onverantwoord en is het een onvergeeflijke blunder. Dan is het einde oefening.

Alleen een zwakke Raad en een stevige druk uit het provinciehuis, eventueel gevoed door een partijpolitiek onderonsje, kan de burgemeester dan nog in het zadel houden. Maar dan krijgt de geloofwaardigheid van het lokaal bestuur wel een stevige dreun.

ReactiesWalter
De gemeenteraad heeft zich in een 'openhartig' gesprek met de commissaris van de Koning laten inpakken. Er komt nu een verkenner om 'het krasje' tussen raad en burgemeester weg te werken. En de burgemeester blijft gewoon in functie. Je hebt dus gelijk: een zwakke raad. Wat is gebeurt, dronkenschap tijdens je dienst, wordt gewoon gebagatelliseerd maar is natuurlijk een grove nalatigheid. Hier hoeft dus geen krasje te worden weggewerkt want het gaat niet meer om verhoudingen. Hier past maar een besluit: ontslag.
Yvonne
En nu maar wachten tot een ambtenaar met iets teveel op op zijn werk komt. Wordt hem/haar dan ook de hand boven het hoofd gehouden?
Irene
De lokale politiek heeft dus aan geloofwaardigheid ingeleverd. Wat een schertsvertoning om iemand naar voren te schuiven die naar de relatie van de raad met de burgemeester kijkt. Ze moeten zuiver naar het gebeuren kijken en dan is het inderdaad 'einde oefening' zoals jij schrijft. Jouw partij heeft zich ook van de slapste kant laten zien, of beter ze heeft zich net als alle andere partijen NIET laten zien. Schande.
A van Gent
En nou blijkt dat de burgemeester ook nog heeft gelogen. Hij moest een wethouder vervangen die al heel lang ziek was. Het was dus ook allang bekend dat hij dienst had. En deze gemeenteraad laat deze man gewoon zitten. Wie vind het nog gek dat de burgers geen vertrouwen hebben in de politiek?
Arnold
En de Raad laat deze man door het ontbreken van daadkracht nog maar even bungelen. Ongeloofwaardig allemaal. Dat krijg je met een weinig doortastende raad van amateurs.


Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken