Eric Leltz  RSS feed    

Woensdag 28 december 2005

Woensdag 28 december 2005
Deze dag ben ik met de fractie op stap geweest om foto’s te maken voor de verkiezingskrant. We zijn bij een aantal karakteristieke plekjes van Ede geweest e natuurlijk hebben we de buitengebieden niet vergeten. Zo zijn we bijvoorbeeld op bezoek geweest bij buurthuis de Schakel in Lunteren waar we werden onthaald met koffie en oliebollen. Ook hebben we een bezoek gebracht aan Otterlo en Bennekom. In Ede hebben we foto’s genomen bij de gerenoveerde Enka wijk.

Zaterdag 17 december 2005

Zaterdag 17 december 2005
Deze avond bij de Edese Turkse Culterele Vereniging (ETCV) geweest. Deze vereniging is in 1981 opgericht en zit sinds die tijd in een gebouw aan de Zanderijweg. Voornaamste doelen van de vereniging zijn: • Onderhouden van onderling contact • Participatie van de Turkse gemeenschap bevorderen • Opvang van jongeren • Eigen identiteit bewaken door middel van culturele activiteiten De Turkse gemeenschap in Ede bestaat uit ongeveer 1700 mensen. Hiervan komen een paar honderd regelmatig in het verenigingsgebouw. Er zijn op dit moment een paar nijpende problemen. Deze laten zich als volgt samenvatten: 1. Verstoorde relatie met de gemeente 2. Huurschuld 3. Huisvesting na 31 december 2005 Wat de huurschuld aan de gemeente betreft is er een betaalachterstand van 3800 euro. De vereniging heeft weinig inkomsten. Omdat er geen contributie wordt geheven en het ook niet in de lijn ligt om dit te doen, zal het bestuur zich moeten inspannen om tot andere inkomensmogelijkheden te komen. Denk bijvoorbeeld aan sponsoren en het vragen van cursusgeld voor cursussen die nu al worden gegeven. Dit zal in een plan moeten worden uitgewerkt zodat de gemeente ziet dat de vereniging de eigen broek kan ophouden. Naast een schuld aan de gemeente heeft de vereniging ook nog een schuld bij de leverancier van electriciteit (NUON). De huisvesting na 1 januari aanstaande is onzeker. Het gebouw waar ze nu inzitten gaat wegens de renovatie van de wijk tegen de vlakte. Ook hierover moeten nog afspraken worden gemaakt met de gemeente. Zeer waarschijnlijk vanwege de verstoorde relatie met de gemeente is het er hier nog niet van gekomen.

Woensdag 14 december 2005

Donderdag 15 december 2005
Vandaag was er een afspraak met de campagnecommissie. We hebben de activiteiten voor de campagne doorgenomen en de taken verdeeld. De nadruk van de activiteiten ligt op de laatste weken maar een aantal zaken moeten nu al worden geregeld. Zo moeten deze week al de teksten en foto’s voor de verkiezingskrant worden aangeleverd. Omdat ieder zijn bijdrage heeft geleverd is deze aanlevering geen probleem.

Donderdag 8 december 2005

Vrijdag 09 december 2005
Deze week veel werk achter de schermen verricht zoals het schrijven van stukken voor de verkiezingskrant, de voorbereiding van de verkiezingscampagne en overleg met het bestuur over allerlei lopende zaken. Ik had dinsdagavond naar de bijeenkomst over Ede-oost willen gaan maar de plotselinge dood van mijn broer stak daar een stokje voor. Mijn broer Egbert was eigenlijk nooit ziek maar toch begaf zijn hart het ineens. Egbert is de eerste van het gezin die is overleden. Mijn ouders leven nog en voor hen is dit natuurlijk moeilijk te verwerken. Toch slaan zij zich hier manmoedig doorheen. Zaterdag is de crematie. Dat wordt voor ons allen een zware dag.

ArchiefRubrieken