Eric Leltz  RSS feed    

Zaterdag 4 februari 2006

Zondag 05 februari 2006
Om half twee ben ik samen met Liesbeth van der Hart, de nummer 6 van onze lijst, afgereisd naar Wageningen. Vanaf 10 uur deze ochtend was een campagnebus onderweg van Arnhem via Oosterbeek, Renkum en Wageningen naar Ede. In Wageningen hebben we op de markt eerst aandacht getrokken voor Groenlinks Wageningen waarna we in de campagnebus, een knalgele Amerikaanse schoolbus, richting Ede vertrokken. Daar kwamen we rond 15.45 uur aan. In het centrum van Ede hebben we toen samen met de ander afdelingen folders uitgedeeld.

Zondag 5 februari 2006

Zondag 05 februari 2006
Op uitnodiging van de Marokkaanse vereniging heeft een delegatie van Groenlinks/PE een debat gevoerd met de Marokkaanse gemeenschap in Ede. De twee hoofdonderwerpen waren de werkloosheid onder de jongeren en de problemen waarmee allochtonen ouderen worden geconfronteerd. Duidelijk is dat beide onderwerpen grote problemen vormen. De werkloosheid kent een aantal oorzaken:
-Een economisch, door de laagconjunctuur waren er weinig banen, -Door selectie van werkgevers op opleidingsniveau en het beheersen van de Nederlandse taal -Discriminatie -Beeldvorming bij werkgevers -Overheids maatregelen om allochtonen aan te nemen zijn komen te vervallen
Vanzelfsprekend is discriminatie niet te tolereren. Dit moet met wortel en al worden verwijderd. Verder zal Groenlinks/PE strijden voor het aanbieden van participatiebanen, stageplaatsen en leerwerkplekken. Maar er ligt ook een taak bij de Marokkaanse gemeenschap. Voorkom het ontstaan van drop-outs. Zorg dat jongeren een diploma halen en de Nederlandse taal machtig zijn. Dat is de beste garantie op een baan. Werk verder ook samen aan het imago door het goede voorbeeld te geven en tenslotte, grijp je kansen. Onderzoek bijvoorbeeld of het zelfstandig ondernemerschap iets voor je is en creƫer een netwerk onder zowel allochtone als autochtonen. Het is de wens van de fractie van Groenlinks/PE dat we bondgenoten zijn zodat er een lage drempel is om elkaar te benaderen. Afgesproken is dat discriminatie zo snel mogelijk gemeld wordt en dat ons fractielid Liesbeth van der Hart in gesprek gaat met de Marokkaanse vrouwen.

ArchiefRubrieken