Eric Leltz  RSS feed    

Trump

Dinsdag 26 juli 2016

Eric LeltzVorige week was er opvallend veel ophef over de 'plagiaat toespraak' van mevrouw Trump. Opvallend, omdat die speeches van de achterban van kandidaten toch eigenlijk altijd obligate praatjes vol gemeenplaatsen zijn. Niets om je druk over te maken, het hoort bij de folklore. Bovendien is het echt niet zo dat alleen in de ouderlijke woning van mevrouw Obama over respect voor anderen werd gesproken. Het leek er meer op dat de blijdschap overheerste dat eindelijk iets gevonden was om het Trump kamp aan te pakken. Want Trump zelf lijkt ongrijpbaar en kritiek op hem glijdt als bij teflon van hem af.

Trump wordt, door hem neer te zetten als een soort van dorpsclown die niet serieus genomen hoeft te worden, enorm onderschat. Dat zou zomaar zijn grootste kracht kunnen zijn. In plaats van de aandacht te richten op randzaken, kan deze aandacht beter worden verlegd naar hoe om te gaan met het populisme van Trump. Dat is tot nu toe nog niet zo goed gelukt. Het simpel inhoudelijk weerleggen van zijn uitspraken is onvoldoende gebleken. Daar is ook gewoon geen beginnen aan.

De toekomst is veel te belangrijk om niet alles op alles te zetten om een overwinning van Trump te voorkomen. Want een Trump aan het roer is economisch, ecologisch en ethisch een ramp. Niet alleen voor Amerika, maar voor de hele wereld.

ReactiesRianne
Helemaal mee eens. Alleen die ramp is niet meer te voorkomen. Er staat niemand tegenover die weerwoord kan bieden. Daar laten de democraten een enorme kans liggen. Zij zijn zelf binnen de partij veel te verdeeld en kijken daarom nog teveel naar binnen. Dat is ook een van de redenen dat Trump wordt onderschat. Er is gewoon te weinig aandacht voor. Maar wie weet, in Nederland zijn we uiteindelijk 10 jaar geleden wel net op tijd ontsnapt aan een wauwelende politicus. Al kregen er niet veel soeps voor terug.
Els Broeks
Helemaal mee eens. Trump wordt de presidentskandidaat van de angst genoemd maar ik denk dat er meer angst is bij zijn tegenstanders. Angst dat Trump straks echt het witte huis in gaat en dan als een ongeleid projectiel door de wereld banjert. Met alle gevolgen van dien. Het zou zo maar kunnen als je ziet wat voor malloten het in andere landen allemaal voor het zeggen hebben gekregen. En laten we wel zijn. Trump speelt alleen maar een rol in de verkiezingen omdat Clinton een enorme zwakke kandidaat is. Er is een gebrek aan leiderschap. Helaas.
Richard
Mooie foto bij deze tekst. Gewoon de rug toekeren naar deze man. Voegt niets toe en zaait alleen maar angsten.
Jan
Trump wordt zeker onderschat. En hij heeft wel degelijk iets te zeggen. Zijn 'make America great again' is geen holle kreet. Hij maakt van America weer een wereldmacht waar rekening mee wordt gehouden. Obama wordt zo opgehemeld. Maar wat heeft hij nu voor elkaar gekregen? Daar hoor ik maar weinig mensen over. En dan begin ik maar niet over de zwakke tegenkandidaat van Trump: Hillary Clinton. Trump wordt dus in een zetel president. Of jij dit nu fijn vindt of niet. Wen er maar vast aan.


Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken