Eric Leltz  RSS feed    

Respect

Donderdag 13 december 2012

tolerantie

De dood van grensrechter Nieuwenhuizen heeft alle aandacht gekregen en terecht natuurlijk. Bestuurders, politici en wie niet vielen over elkaar heen. Het amateurvoetbal werd afgelast en in plaats hiervan kwamen praatsessies. Maar ik vrees dat als het hierbij blijft, we snel weer over zullen gaan tot de orde van de dag. Want het probleem zit diep.

Ik heb begrepen dat de grensrechter is geslagen en getrapt en dat daarna de vermeende daders gewoon nog in de kantine hebben gezeten. Kennelijk was het in elkaar trappen van de grensrechter voor de voetbalgemeenschap niet voldoende om actie te ondernemen. Pas toen de grensrechter in de avond naar het ziekenhuis werd vervoerd kwam er enigszins actie die helemaal op gang kwam en uitliep in een nationale verontwaardiging, bij het overlijden van de man een dag later.

Maar zolang het in elkaar trappen van een ander onvoldoende reden is om mensen aan te spreken en aangifte te doen is er nog een lange weg te gaan. De voetbalwereld, de KNVB voorop, heeft te lang getolereerd dat mensen op een ongepaste manier met elkaar omgaan. Voorbeelden zien we wekelijks in het professionele voetbal. Een platform waar anderen zich graag aan spiegelen. Daar mag de KNVB zich eens over bezinnen.

En voetbal is een afspiegeling van de samenleving. Ook daar wordt ongepast gedrag soms te gemakkelijk afgedaan. Het probleem van het voetbalveld, is dus een probleem van de hele samenleving.Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken