Eric Leltz  RSS feed    

Open deuren

Dinsdag 31 januari 2012


 

 

Het is weer actueel, de kou slaat toe en de winkeldeuren kunnen beter weer dicht. Het vriest, het sneeuwt en de verwarming draait op volle toeren. Toch houden in de winkelcentra vele winkeliers hun deuren nog steeds wagenwijd open. GroenLinks/Progressief Ede vroeg twee winters geleden al aan de ondernemersverenigingen om in gesprek te gaan met de winkeliers en afspraken te maken over het sluiten van de deuren.
Dichte deuren zijn een zegen voor het klimaat, het scheelt de winkelier en uiteindelijk de klant in de portemonnee omdat zij op energiekosten kunnen besparen en het winkelpersoneel staat niet langer op de tocht.
Het is wel van belang om hier in een winkelgebeid samen afspraken over te maken. De deuren worden wagenwijd open gezet omdat het er zogenaamd gastvrij uitziet en de winkeliers zo meer klanten denken te trekken. Veel ondernemers willen de deuren best dichthouden, maar dan moet de buurman het ook doen. Ze zijn bang anders klanten te verliezen. Met een afspraak dat iedereen de deur dicht doet en eventueel een bord “Open” op de deur plakt is het al opgelost.

Overigens ook in de zomer, als de airconditioning draait, is het verstandig om de deuren niet de hele dag open te laten staan. In New York krijgen winkeliers zelfs een boete als ze de deur openzetten terwijl de airconditioning aan staat.

Zie ook op Omroep Gelderland

      

ReactiesM.o
Een andere open deur is je vraag inzake Ko Oosterwijk: "kan dit". Dit lijkt me niet. Misschien treft hem geen blaam, maar de gemeente als opdrachtgever wel. Een vorm van een ontslagvergoeding misschien? Hier sta je als gemeente dus erg slecht op. Ik ruik de ranzige geur van nepotisme. Open die beerput!
Eric leltz
Ik vraag een heel klein beetje geduld. Morgen (woensdag) komt er een volgende actie. De voorbereiding hiervan is bijna klaar.
Cor van de Laak
Hallo ik ben een kritisch AVRO lid en ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Dat is toch niet normaal! Dat is toch helemaal niet nodig. Je kan bij wijze van spreken gewoon in de zonnebadderen zo heet dat het is!
Nibbler
Waanzinnig dit! En in de zomer hebben ze natuurlijk alles dicht met keiharde airco aan!

Die winkel met de deuren dicht heeft trouwens wel onnodig veel lampen aan...

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
een aanrader.

Lord Nibbler


Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken