Eric Leltz  RSS feed    

Een olifant die graag wil dansen

Vrijdag 05 juni 2009

eric leltz

De PVV heeft gisteren flink huisgehouden maar de regeringspartijen zijn nog druk in de weer met allerlei uitvluchten. Het komt allemaal wat gekunsteld over dat gegoochel met cijfers en het vergelijken van de PVV met de LPF uit haar onstuimige begintijd die ook haar val inluidde. Het toont mij dat deze partijen een blinde vlek hebben voor hun eigen onkunde. Het Nederlandse landschap is gewoon veranderd. En wil je het anders hebben dan zul je eerst moeten herkennen dat er iets is veranderd en vervolgens erkennen dat je er iets aan wil doen. Maar dat is lastig als je nog in de ontkenningsfase zit.

Het waren dan wel verkiezingen voor het Europese parlement maar ik wil ze niet los zien van de binnenlandse politiek. De regeringspartijen hebben een pak slaag gekregen. Ook de edese college partijen. Alleen de Christen Unie heeft het goed gedaan maar die had daar wel de SGP voor nodig. En in Ede is de SGP een oppositie partij. Wel een flinke winst voor D66 en een voorzichtige 10% winst voor GroenLinks. Beide partijen hebben in de campagne een duidelijke visie neergezet. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Zo heeft GroenLinks de Green Deal. Telkens weer hebben wij gehamerd op de noodzaak om de klimaatcrisis en de economische crisis samen aan te pakken. Ik heb dat eerder beschreven in het pamflet “maak van een kikker een prinses”. Ik spreek graag over “de stip op de horizon” die we moeten zien. Dat is het richtpunt waar we over 5 jaar willen staan. Maar het benoemen van het richtpunt is een. Veel lastiger is het duiden van de weg er naar toe. Maar ook dat staat beschreven in genoemde pamfletten. Het is nog 9 maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen. Een mooie periode om er iets moois van te maken. Deze maanden zal mijn fractie gebruiken om uit te leggen langs welke weg we de stip op de horizon zullen bereiken. De GroenLinks fractie in het Europese Parlement gaat aan de slag om de groene ideeën te verwezenlijken. En als het aan ons ligt nemen we onze verantwoordelijkheid en doen we over 9 maanden hetzelfde in Ede. Dan maken we van Ede een olifant die graag wil dansen.

Op http://www.gelderlander.nl/specials/europakiest/uitslagen/5056319/Ede.ece , de site van de Gelderlander, staat de volledige uitslag voor Ede.

   Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken