Eric Leltz  RSS feed    

Congratulations Conchita

Zondag 11 mei 2014

eric leltz

Nederland is met "Calm after the storm" uitgevoerd door de Common Linnets, na Oostenrijk knap tweede geworden op het Eurovisie songfestival. De eerste plaats lag echter "een baard te ver".

Zowel Nederland als Oostenrijk kwamen met een kwaliteitslied, goed gezongen, een sterke act en een mooie visualisatie waarbij Nederland ook nog het lef had om zich alleen te richten op de kijker thuis. Maar het verschil zat in het verhaal. Oostenrijk zoog Europa mee in een verhaal. Een verhaal van dromen en tegenslag. Een verhaal dat je met doorzettingsvermogen je dromen kunt waarmaken. De titel van het winnende lied "Rise like a Phoenix" is dan ook veelzeggend. Het is het verhaal van vrede en vrijheid waar je kunt zijn wie je diep van binnen werkelijk bent. Of zoals de Oostenrijkse winnaar Conchita Wurst het zegt: "Seksualiteit en nationaliteit zijn onbelangrijk en het maakt ook niet uit hoe je eruit ziet”. Van Rusland via Nederland tot het Europese Parlement, waar homofobie zelfs in stemming is gebracht, wordt juist gemorreld aan de persoonlijke ruimte. In plaats dat het gaat om het verdedigen van jouw kleine (denk) wereld, zou het moeten gaan over het verruimen van onze blik en over acceptatie van verschillen waardoor onze wereld groter wordt. Het is een stap uit de comfortzone.

Door de inzending te omlijsten met een aansprekend verhaal (storytelling) heeft Oostenrijk laten zien de tijdgeest goed te vatten en de lessen uit de moderne marketing goed te begrijpen.Reactie geven

Naam *
Email *
Website
Bericht *

ArchiefRubrieken